به گزارش ، داریوش جاوید درباره آخرین وضع افزایش حقوق اعضای هیات علمی و کارکنان این دانشگاه گفت: رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی رفع دغدغه همه کارکنان و اعضای هیات علمی است. در جلسهای که اخیرا در هیات امنا برگزار شد با توجه به دیدگاه مثبت دکتر طهرانچی و سایر اعضای هیات امنا، امسال روند افزایش حقوق در مقایسه با سایر ارگانها و سازمانها بسیار مطلوبتر بوده است.
افرایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد در ۴ بخش
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در بحث اعضای هیات علمی اصلاح پایه نخستین بار اتفاق افتاد و آن یکسان سازی حقوقی که مدنظر بود در بخش پایه سنواتی صورت گرفت. در خصوص کارکنان هم ۴ -۵ آیتم دستخوش تغییر شد. نخست اینکه ۱۵ درصد به همه آیتمهای حقوق اضافه شد. دوم اینکه پنج درصد به حق جذب و حق تخصص اضافه شد؛ در بخش سوم یک آیتم تحت عنوان ارزیابی خاص عملکرد واحدها در نظر گرفته شد.
افزایش حقوق کارکنان از حداقل ۲۱ تا ۵۷ درصد/ میانگین افزایش ۳۰ درصد بوده است
این مقام مسئول دانشگاه آزاد چهارمین آیتم را حق مسکن و حق خواربار عنوان کرد که با توجه به مصوبه دولت اعمال شد، افزود: صراحتا اعلام میکنم که در کل کشور ما حداقل ۲۱ درصد و حداکثر ۵۷ درصد افزایش خالص حقوق کارمندان را داشتیم. مثلا اگر فردی سال گذشته ۱۰ میلیون تومان حقوق خالص دریافت میکرد حالا حداقل ۱۲ میلیون و صد هزار تومان دریافت میکند. ما آخرین برآوردی که از همه استانها و واحدهای دانشگاهی داشتیم، میانگین افزایش حقوقمان ۳۰ درصد شده است.
میزان افزایش حقوق هیات علمی تابعی از مرتبه علمی و پایه حقوق
جاوید خاطرنشان کرد: در بخش اعضای هیات علمی نمیتوانیم با قاطعیت بگوییم که چه مقدار افزایش داشته ایم؛ به این دلیل که افزایش حقوق هیات علمی تابعی از مرتبه علمی و پایه حقوقشان است.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: ما در اعضای هیات علمی ۵ دسته داریم. مربی آموزشیار، مربی، استادیار، دانشیار و استاد تمام داریم. پایه این افراد میتواند از پایه یک تا پایه ۳۰ باشد. پس با توجه به همین موارد نمیتوان با قطعیت گفت که چند درصد افزایش حقوق داشته ایم. ولی برآیند افزایش حقوق اعضای علمی هم در کل کشور به طور میانگین ۳۰ درصد بوده است.
وی در ادامه تاکید کرد: البته در هیات علمی ممکن است ما افزایش ۱۸-۱۹ درصدی داشته باشیم، ممکن است افزایش مثلا ۴۵ درصدی هم داشته باشیم.
علت تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاه آزاد
جاوید درباره تجمع برخی کارکنان و اعتراض به اجرا نشدن همسان سازی حقوق توضیح داد و گفت: این کارمندان حقوقشان را با هزینههای خانوارشان مقایسه میکردند. غالبا با موضوع اجاره بها مقایسه میکردند، با مواردی مثل قیمت اقلام زندگی مقایسه میکردند. ولی من یک خبری به شما بدهم اینکه شیب افزایش حقوق ما در ۲ تا ۳ سال گذشته بسیار بیشتر از شیب افزایش میزان شهریهها بوده است.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از درآمدهای دانشگاه آزاد از طریق شهریه تامین میشود و ما نیز بالاجبار از طریق همین شهریه تامین بودجه میکنیم. ولی میخواهم این را بگویم که با این حال با دیدگاه مثبتی که اعضای هیات امنا داشتند شیب افزایش حقوق خیلی بیشتر از شیب افزایش شهریه بوده است.
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: نکته دیگر قابل توجه این که تعداد افرادی که اعتراض داشتند به ۲۰۰ نفر هم نمیرسید. باید دقت داشته باشید که ما ۲۹ هزار کارمند و حدودا ۲۳ هزار نفر هیات علمی داریم؛ یعنی در یک جامعه هدف ۵۲ یا ۵۳ هزار نفری، اعتراض ۱۵۰ یا ۲۰۰ نفر خیلی جای تامل ندارد.
وی افزود: یکی از این افراد مثلا اعتراضش این بود که رانندگان بی آر تی در شهرداری ۱۷ میلیون تومان حقوق میگیرند، من خدمت عزیزان گفتم که نمیتوان مشاغل را با هم مقایسه کرد، بعضی مشاغل، مشاغل سخت هستند، عزیزان راننده بی آر تی ممکن است مثلا از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب کار کنند.
۱۷ خرداد تعدادی از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در اعتراض به عدم همسان سازی حقوق در مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.